Akut

Palaa takaisin Tuotteet-sivulle

Bosch-käynnistysakut

Henkilö- ja pakettiautotHyötyajoneuvotVapaa-aika ja maasto-olosuhteet

Ajoneuvon käynnistysakun valintaan vaikuttavat monet eri tekijät: ajoneuvoluokka, sähköä kuluttavien laitteiden lukumäärä, tekniset ratkaisut kuten jarrutusenergian talteenotto, start-stop -järjestelmä, turvajärjestelmät ja mukavuustoiminnot, ajotyyli ja ilmastolliset olosuhteet. Kattava ja selkeä Bosch-käynnistysakkuvalikoima täyttää kansainvälisten OEM-valmistajien vaatimukset.

Lataa tästä Bosch-akkuesite.

Bosch S5A

AGM-tekniikkaa hyödyntävä premium-luokan Bosch-akku tuottaa virtaa jatkuviin käynnistyksiin ja sammutuksiin (start-stop -järjestelmä), tukee regeneratiivista jarrutusta (jarrutusenergian talteenotto) ja toimii luotettavana virtalähteenä ajoneuvon sähkölaitteille pysähdyksen aikana. Käyttökohteita: nykyaikaiset automallit ja premium-luokan autot start/stop -järjestelmällä ja regeneratiivisilla jarruilla. Tässä akkutyypissä hyytelömäinen akkuhappo on imeytetty kennojen sisällä oleviin lasivillaeristimiin. Lopputuloksena on erinomainen vaihtelevan kuormituksen ja tärinän kesto, parempi syväpurkauskestävyys, pidempi käyttöikä, varma kylmäkäynnistyvyys sekä nopea varautumiskyky.
Kun autoon on alun perin asennettu AGM-akku, sen saa vaihtaa ainoastaan AGM-akkuun, ei koskaan perinteisen teknologian akkutyyppiin.

Bosch S4E

EFB-teknologiaa hyödyntävä tehokas Bosch-akku on mukautettu vastaamaan start/stop -järjestelmällä varustettujen autojen vaatimuksiin. Se takaa varman käynnistyksen silloin kun käytössä on runsaasti sähkölaitteita. Käyttökohteita: uudemmat automallit ja ajoneuvot start/stop -järjestelmillä ja useilla sähkölaitteilla. EFB (Enhanced Flooded Battery) -tekniikassa positiivinen kennolevy on pinnoitettu polyesteriverkolla, mikä parantaa aktiivisen materiaalin pysymistä levyn päällä, jolloin syväpurkauskestävyys on parempi kuin perinteisissä akuissa. EFB-akku on korvattava aina EFB- tai AGM-akulla! Jos ajoneuvoon on alun perin asennettu EFB-akku, sen saa vaihtaa ainoastaan EFB- tai AMG-akkuun. Perinteiset akut eivät pysty tuottamaan riittävästi energiaa start-stop-järjestelmillä varustettujen ajoneuvojen tarpeisiin.

Bosch S5

Tehokasta Bosch-laatua monentyyppisille ajoneuvoille ja monenlaisiin tarpeisiin. S5 -akuilla kylmäkäynnistysteho (CCA) on 30 % suurempi ja kestoikä 30 % pidempi kuin tavanomaisilla akuilla. Ne ovat virtavakautettuja yksiköitä nykyauton turvajärjestelmiä varten, kuten ESP tai DSC. Käyttökohteet: nykyaikaiset automallit ja premium-luokan autot, jossa on runsaasti sähköä kuluttavia toimintoja.

Bosch S4

Luotettava virtalähde autoihin, joissa on keskivertomäärä sähkölaitteita. 15 % enemmän kylmäkäynnistystehoa (CCA) ja 20 % pidempi käyttöikä kuin tavanomaisissa akuissa. Sopivat myös aasialaisiin ajoneuvoihin, joiden akut on mitoitettu eri tavalla.

Bosch S3

Pitkäikäinen, luotettava ja taloudellinen virtalähde autoihin, joissa on tavanomainen määrä sähkölaitteita. Käyttökohde: Vanhemmat ajoneuvot, joissa on vähemmän sähkölaitteita.

Suuri määrä sähköisiä toimintoja, pitkät joutokäyntiajat ja usein myös äärilämpötilat vievät ammattiajoneuvojen akkujen rasituksen monesti äärirajoille. Boschin käynnistysakut varmistavat riittävän virransaannin tilanteessa kuin tilanteessa.

Lataa tästä Bosch-akkuesite.

Bosch TE

Äärimmäisen tehokas ja tärinänkestävä akku hyötyajoneuvoihin EFB-teknologialla ja patentoidulla PowerFrame -tekniikalla, joka optimoi virran kulun ja vähentää korroosiota – suunniteltu selviytymään kaukoliikenteen ja lukuisten mukavuustoimintojen sekä maastoajon ja raskaiden sovellusten suurista energiavaatimuksista. EFB (Enhanced Flooded Battery) positiivisen levyn polyesterikangaspinnoite parantaa aktiivisen materiaalin pysymistä levyn pinnalla ja takaa erinomaisen syväpurkauskestävyyden. Käyttökohteet: Kaukoliikennerekat, takalaitanostimella varustetut jakeluautot/kuorma-autot, rakennuskohteet ja maastoautot, matkailubussit ja linja-autot, kaupunkiliikenteessä paljon ajavat kunnalliset ajoneuvot ja paloautot, maatalousajoneuvot sekä ajoneuvot, joissa on paljon sähkölaitteita.

Bosch T5

Erinomaista suoritustehoa ja purkaus- ja latausvakautta erityisesti suuriin virrankulutustarpeisiin ja hyvää purkauskykyä vaativiin sovelluksiin. Käyttökohteita: kaukoliikennerekat, takalaitanostimella varustetut jakeluautot/kuorma-autot, rakennuskoneet ja maastoautot, matkailubussit, ajoneuvot, joissa on paljon sähkölaitteita.

Bosch T4

Sitkeä hyötyajoneuvojen käynnistysakku keskimääräisiin virrantarpeisiin. Tuottaa virtaa kaikkiin ammattiajoneuvojen sähkölaitteisiin, joissa normaali energiataso riittää. Käyttökohteet: Kaukoliikennerekat, takalaitanostimella varustetut jakeluautot/kuorma-autot, rakennuskoneet ja maastoautot, matkailubussit.

Bosch T3

Luotettava hyötyajoneuvojen käynnistysakku keskimääräisiin virrantarpeisiin. Käyttökohteet: Takalaitanostimella varustetut jakeluautot/kuorma-autot, pakettiautot ja kevyet hyötyajoneuvot.

Vapaa-ajan akuissa olennaista on suuri teho, hyvä syväpurkauskestävyys ja erinomainen käsittelyturvallisuus. Mikäli akkuvirtaa tarvitaan liikkeellä ollessa moneen eri kohteeseen pidemmän ajan, perinteiset käynnistysakut eivät siihen pysty. Bosch L-sarjan akut on suunniteltu kestämään pitkäaikaiset purkausjaksot. Ne huolehtivat energiantuotosta siellä, missä verkkovirtaa ei ole saatavilla, matkailuautossa, golfvaunussa yms. Maastoajoneuvoja varten suunnitellut akut tarjoavat suuren käynnistysvirran sekä hyvän tärinän- ja kallistuskestävyyden.

Lataa tästä Bosch-akkuesite.

Bosch L5

Kauas huoltomahdollisuuksista liikkuviin ajoneuvoihin, joissa virtaa tarvitaan pitkään monien sähköisten toimintojen suorittamiseen, esim. matkailuautoihin, asuntoautoihin. Pidempi käyttöikä ja syväpurkauskestävyys kuin perinteisissä käynnistysakuissa.

Bosch L4

Kauas huoltomahdollisuuksista liikkuviin ajoneuvoihin, joissa virtaa tarvitaan pitkään ja lyhyestä latausajasta on etua, esim. asuntoautot, golfvaunut. Pitkä käyttöikä ja parempi syväpurkauskestävyys kuin perinteisissä käynnistysakuissa.

Optima® Akut

AGM ja SpiralCell® -tekniikalla valmistetut akut erityisesti vaativaan off-road -käyttöön. Suuri käynnistysvirta, hyvä tärinän- ja kallistuksenkestävyys. AGM-teknologia päästää virran kulkemaan akun läpi tehokkaammin, SpiralCell® -spiraalitekniikalla toteutettu vakaa rakenne takaa erinomaisen tärinänkestävyyden.

Optima® YellowTop

Suunniteltu jatkuviin käynnistyksiin ja useita sähköisiä toimintoja sisältäviin ajoneuvoihin, kuten maastoajoneuvot ja asuntoautot. Takaa virrantuoton monille elektronisille laitteille, mm. vinssit, audiojärjestelmät, hälytysjärjestelmät.

Optima® RedTop

Suuri käynnistysvirta takaa varmat käynnistykset, kun ajoneuvon moottori vaatii suurta virrantuottoa. Päivittäiseen ajoon hyöty ja off-road -ajoneuvoihin, rakennus- ja maatalouskoneisiin, pelastus- ja hälytysajoneuvoihin, generaattoreihin.