Valot ja polttimot

Palaa takaisin Tuotteet-sivulle

Ajovalot, takavalot ja sivuvalot

 

Yleisesti valaisimissa päätoimittajiamme ovat suuret OE ensiasennusvalmistajat, kuten saksalainen HELLA, sekä ranskalainen VALEO.

Eräs merkittävä hieman pienempien OE ensiasennusvalaisinvalmistajien yhteenliittymä on monikansallinen Automotive Lighting (AL). AL:llä ei kuitenkaan ole jälkimarkkinoilla jakelua AL tuotemerkillä, vaan tuotteet jaellaan jälkimarkkinoille AL osakasyritysten kautta. AL sukuisia ajovaloja toimittaa meille italialainen Magneti Marelli. Myös saksalaisen BOSCH:in valaisimia on valikoimassamme.

Hollantilainen TYC toimittaa myös jonkin verran ajovalaisimia, etenkin aasialaiseen autokantaan. Myös tanskalaisen Klokkerholmin valaisimia on valikoimassamme jonkin verran.

Edellä mainittujen yrityksien valikoimista löytyvät myös ajovalojen säätömoottorit, jotka ovat merkittävä osa tarjontaamme.


Polttimot

 

Alkuperäislaatu: PHILIPS
Vastaava laatu: BOSCH ja HELLA

Polttimoissa päätoimittajamme on maailmanlaajuinen autolamppujen markkinajohtaja PHILIPS.

Yli 100 vuotta innovaatioita tielläliikkujien turvallisuuden parantamiseksi – Philips

Philips on oikeutetusti vakiinnuttanut paikkansa maailman ykkösenä autojen valaistuksen osalta. Ensimmäinen halogen –polttimo valmistui jo 1960 –luvulla ja sen jälkeen innovaatioden julkaisuvauhti on vain kiihtynyt. Tästä kertoo myös se fakta, että maailmanlaajuisesti joka kolmannessa autossa on Philips –ajovalopolttimot ja Euroopassa joka toisessa.

Toisaalta kun puhutaan ajovalojenumpioiden valmistuksesta, Philips ei ole niinkään tuttu merkki, vaan AL, Hella, ZKW, Koito, Valeo ym. mainitaan auton alkuperäisajovalojen valmistajana – silti valonlähteenä useimmiten on tuttu Philips. Philips tekee siis tiivistä yhteistyötä useiden eri auton- ja umpioiden valmistajien kanssa, varmistaakseen optimaalisen valaistuksen kaikilla teillä, kaikissa olosuhteissa. Myös LED –ajovaloissa valonlähde on usein Philpsiltä.

Uusin teknologia tuo mukanaan suuresti elektroniikkaa, LEDit ja viimeisimpänä laser-LEDit. Ensimmäiset LED –ajovalot tulivat markkinoille jo 2008 – Audi R8:ssa. Sen jälkeen ne ovat kehittyneet ja yleistyneet huimaa tahtia. Kuitenkin tänä päivänä melkein 91% maailman autokannasta on edelleen varustettu halogen valoilla! Xenon ja LED jakavat tuon n. 10% osuuden siten, että LED omaa vain n. 1,0% osuuden koko globaalista autokannasta.

Halogen, Xenon ja LED

Halogen ei siis ole katoamassa minnekään, päinvastoin, sitä kehitetään edelleen Xenonin ja LEDin rinnalla. 2015 on uusiin autoihin istutettu jälleen uusia halogen-polttimoita – H18 ja H19. Mistä tämä sitten johtuu? Perusta tulee uusien autojen designista, Xenon tai LED -ajovaloilla suunnitelijat ovat muotoilleet ajovalot hyvinkin mataliksi ja kiilamaisiksi, joka taasen tuo halogenille omat ongelmansa, sillä se tarvitsee taakseen suhteellisen suurihalkaisijaisen heijastinpinnan. Näiin ollen Philips on suunnitellut entistäkin tarkemmilla toleransseilla varustetut poltiimot, joilla pystytään käyttämään matalampia heijastimia – näin autojen suunnittelijat saavat suunniteltua entry level -mallit samannäköisiksi, kuin high endit LED -valoineen.

Toisaalta mm. Audi on jo julkaissut tiedon, että he eivät valmista enää mitään mallia halogen valoilla, vaan hinnat alkaen malleissa on Philips D5 Xenon (25W) ja kalliimmista malleista löytyy LED -ajovalot.

Philipsin, Boschin sekä Hellan laajasta polttimovalikoimasta löytyy polttimo jokaiseen autoon.