Asiakkaan auton kesähuoltovinkit

09.06.2020

Kesällä ajetaan pidempää matkaa
Ajoneuvon huolto kannattaa ennakoida

Asiakkaiden opastaminen on lomakauden palvelua parhaimmillaan – myös myynnin näkökulmasta! Tässä koostettuna ohjeita ja vinkkejä, joilla asiakkaidenne autot varmistetaan reissukuntoon kesän kuumille moottoriteille.

 1. Lisää tarvittaessa voiteluöljyä, tai vaihda öljyt kokonaan. Tarkista moottoriöljyn määrä. Lisää tarvittaessa autonvalmistajan määrittämän laatuluokituksen ja viskositeetin mukaista moottoriöljyä. Mikäli ajoneuvo kuluttaa moottoriöljyä, huolehdi että lisäysöljyä on saatavilla ajoneuvossa. Noudata huolto-ohjelman mukaisia öljynvaihtovälejä. Varmista oikea voiteluaine rekisterinumeron perusteella: Total ja Mobil.
 2. Varmista, että jäähdytysjärjestelmässä on riittävästi jäähdytysnestettä. Lisää tarvittaessa autonvalmistajan ohjeistaman laatuluokan jäähdytinnesteseosta, pelkkä väri ei ole aina laadun tae.
 3. Tarkista ilmastointilaitteen toiminta. Vain haaleaa ilmaa puhaltava laite kaipaa vähintään kylmäaineen täyttöä korjaamolla. Vajaatehoisen ilmastointilaitteen käyttö voi johtaa kalliimpaan vikaan, joka olisi voitu estää sen täytöllä.
 4. Vaihda sisäilmansuodatin kerran vuodessa.
  [embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=lobh3Oa_8cw[/embedyt]
  Lataa MANN-FILTER mainoskuvat tästä ja tästä.
 5. Noudata autonvalmistajan huolto-ohjelmaa ja vaihda kaikki suodattimet säännöllisesti. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa ladata myös MANN-FILTERin Kymmenen uskomusta suodattimista -opas!
 6. Tarkista jarrujen kunto. Jarrut ovat ajoneuvon tärkein turvavaruste. Jotta jarrut toimisivat luotettavasti ja johdonmukaisesti, tulee jarruneste vaihtaa joka toinen vuosi. Lataa tästä vinkkejä jarruasennuksiin.
 7. Tarkista tuulilasinpyyhkimet ja vaihda talven jäljiltä kuluneet sulat uusiin. Täytä tuulilasinpesunestesäiliö. Käytä sopivaa tuulilasinpesunestettä myös kesällä, hyönteisten ja lian irrottamiseksi.
 8. Tarkista iskunvaimentimet ja vaihdata ne tarvittaessa.
 9. Tarkista kaikkien renkaiden kulutuspinta ja rengaspaineet (muista myös vararengas).
 10. Tarkista kaikkien polttimoiden toiminta. Vaihda sammuneet ja himmentyneet polttimot uusiin. Muista myös rekisterivalon polttimot – tämä on katsastuksessa havaittu yleisin vika.
 11. Pese autosi ulkoa, muista pestä myös alusta. Kuivaa ja vahaa pinta. Auton pesu ja vahaus ovat erityisen tärkeää talven jälkeen. Hyvällä hoidolla maalipinta pysyy hyvässä kunnossa, eikä ruoste pääse kehittymään. Alustapesu poistaa talven aikana kertyneen tiesuolan.
 12. Imuroi ja pyyhi auton sisäpinnat sekä pese irrotettavat matot. Pese tuulilasin ja ikkunoiden sisäpinnat. Auton sisätilat raikastuvat imuroimalla ja erityisesti tuuli-, sivu- ja takalasin puhdistukseen kannattaa kiinnittää huomiota.

MANN-FILTER

Noudata autonvalmistajan huolto-ohjelmaa ja vaihda kaikki suodattimet säännöllisesti.

Myös sisäilmansuodatin on syytä vaihtaa vähintään kerran vuodessa – varmista matkustamon puhdas sisäilma ja ehkäise mahdolliset allergiaoireet.

MANN-FILTER parasta OE-laatuakatso video!


Brembo

Jarrut ovat ajoneuvon tärkein turvavaruste. Jarrunesteet täytyy vaihtaa vähintään joka toinen vuosi. Etenkin pitkän seisonta-ajan jälkeen on syytä suorittaa jarrujärjestelmän kunnon tarkistus ammattilaisen toimesta. Jotta jarrut toimivat luotettavasti ja johdonmukaisesti tulee jarrujärjestelmä tarkistaa säännöllisesti. Lataa Vinkkejä jarruasennuksiin!

BREMBO johtava globaali jarrujärjestelmien OE-valmistaja