HISTORIA

Örum on suomalainen perheyhtiö vankalla historialla ja eteenpäin katsovalla asenteella

Örum on perinteikäs, suomalainen ja vakaa perheyritys, jonka historia juontaa juurensa lähes 100 vuoden taakse. Yhtiön tärkeintä liiketoimintaa ovat moottoriajoneuvojen varaosien ja lisävarusteiden kokonaispalveluiden tuottaminen Suomessa ja lähialueilla. Örum on alan kiistaton edelläkävijä ja yhtiön toiminnan kulmakiviä ovat asiakaskonseptit, luotettava logistiikka, korkealaatuiset tuotteet ja ammattitaitoinen henkilöstö.

Örum on osa suomalaista Mercantile-konsernia, joka on palvellut yrittäjiä ja yrityksiä jo vuodesta 1901, kun Mercantile Oy Ab perustettiin. Vuonna 1923 Svend Örum perusti Örum Oy Ab:n, joka muodostui osaksi Mercantile-konsernia. Vuosikymmenten varrella konserni kehittyi yhdeksi Suomen suurimmista teknisen alan tuontiyrityksistä. Mercantilen toiminta on kasvanut ajan myötä muun muassa teräs-, kone- ja kemikaalijaostoihin, ja yhtiön toimintaan kuului myös 1960-luvulla Herttoniemessä sijainnut puhallintehdas. Konserni on ollut monin tavoin edelläkävijä alallaan. Tästä kertoo myös 1970-luvulla perustettu tietokoneosasto – yksi Suomen ensimmäisistä, joka toi maahan muun muassa BASF-magneettitallennusnauhoja sekä tietokoneita ja ohjelmia.
Konsernirakenne on sittemmin muuttunut, ja nykyinen Örum keskittyy autonvaraosien tukkukauppaan, jossa se on toiminut nyt jo lähes vuosisadan ajan. 2000-luvun alkuvuosina Örum lähti uudistumaan, ja kehittyi tavanomaisesta tukkurista palveluyhtiöksi ajoneuvokorjaamoille. Olemassa olevan asiakaskunnan rinnalle perustettiin tällöin myös Autoasi-verkosto, joka toimii tänäkin päivänä laajasti koko maan kattavana laadukkaana Autoasi-korjaamoketjuna. 2010-luvulla konserniin hankittiin myös korjaamopalveluita tuottava Diagno Oy, jonka avulla Örum on ottanut johtavan aseman korjaamopalveluiden tarjoajana Suomessa.

Arvona kumppanoituminen – tuloksellisesti ja yhdessä

Yhtiön toimintaa ohjaa vahva arvopohja ja ohjenuora: kumppanoituminen, tuloksellisesti ja yhdessä. Nämä arvot ovat osa jokapäiväistä tekemistä läpi koko yhtiön ja toimipisteissä kautta maan.

”Örumin toiminta rakentuu vahvaan yhteistyöhön niin johtavien varaosavalmistajien kuin korjaamojen ja jälleenmyyjien kanssa. Kehitämme yhdessä varaosatarjontaa ja korjaamopalveluita, jotta ne vastaisivat nopeasti kehittyvän autoteknologian tuomin haasteisiin. Örum-konsernin ammattitaitoinen henkilökunta käy päivittäistä keskustelua niin asiakkaiden kuin tavarantoimittajien kanssa. Yhteistyötä kehittämällä saavutamme parhaat tulokset yhdessä”, avaa Örumin toimitusjohtaja Anu Ora.

Moottoriajoneuvojen varaosien ja lisävarusteiden kokonaispalveluiden tuottaja – alan kiistaton edelläkävijä

Örum on palvellut jo 100 vuoden ajan vankalla ammattitaidolla vapaita jälkimarkkinoita auton varaosissa – ja nyt myös korjaamopalveluissa. Örumin edustamia tuotteita myyvät hyvin varustetut auto- ja varaosaliikkeet ympäri Suomen. Hyötyajoneuvojen osalta tärkeitä asiakasryhmiä ovat myös kotimainen perävaunu- ja muu ajoneuvoteollisuus. Kuluttaja-asiakkaita palvelevat kaikissa autohuoltoasioissa Autoasi- ja Autonomi-korjaamot kautta maan.

Mercantile-konserniin kuuluvat Suomessa toimivat Örum Oy Ab, Diagno Finland Oy sekä Virossa toimiva Mercantile AS.