DEFA-tuotteet akkujen lataukseen – varma käynnistys jokaisena aamuna

03.01.2021

Kylmä ilma ja lyhyet ajomatkat kuluttavat akkua. Myös auton erilaiset oheislaitteet lisäävät akun kuormitusta. DEFA-tuote on turvallinen ja luotettava valinta.

Kylmä ilma ja lyhyet ajomatkat kuluttavat akkua

Kylmällä kelillä, varsinkin ulkolämpötilan laskiessa pakkasen puolelle, akun teho heikkenee enemmän kuin yleisesti luullaan. Tiesitkö, että mittarin näyttäessä -18°C, uudessa ja täyteen ladatussa akussa on käytössä vain noin 40 % akun kapasiteetista? Kylmä ilma lisää myös akun resistanssia, mikä puolestaan vähentää auton kykyä ladata akkua.

Lyhyet ajomatkat eivät tee akulle hyvää. Kun autolla ajaa vain muutaman kilometrin, akku ei ehdi latautua kunnolla. Kylmä akku ei myöskään pysty ottamaan virtaa vastaan.

 

Kiinteästi ajoneuvoon asennettavat akkulaturit

Nykyajan autoissa on useita erilaisia ominaisuuksia, jotka kuluttavat paljon virtaa, ja näin ollen kuormittavat akkua. Ilman säännöllistä auton akun latausta, akun varaustila laskee nopeasti. Akkua kuormittavat erilaiset oheislaitteet, kuten äänentoistolaitteet ja navigointijärjestelmät. Kuormitusta lisäävät myös:

  • polttoainekäyttöiset lisälämmittimet
  • sähköisesti lämmitetyt ikkunat ja peilit
  • lämmitetyt istuimet
  • keraamiset lämmitysvastukset

 


DEFA-tuotteet ovat turvallisia ja luotettavia

Kylmä ilma, lyhyet ajomatkat ja auton mukavuustoiminnot kuluttavat akun varaustasoa nopeammin kuin laturi ehtii sitä ladata. Defa MultiCharger – kiinteästi asennettava akkulaturi pitää auton akun täynnä, jolloin auto käynnistyy talven jokaisena aamuna. Sen nykyaikainen laturiteknologia huolehtii akusta. Lämpötilakompensoitu lataus lataa akun täydellisesti kaikissa lämpötiloissa. Kun akku on saavuttanut täyden varaustilan, laturi kytkeytyy automaattisesti ylläpitolataukseen. Defa MultiCharger – kiinteästi asennettavilla akkulatureilla voi ladata kaikkia 12 V lyijyakkuja, myös AGM- ja geeliakkuja.

DEFA-tuotteet ovat turvallisia, helppokäyttöisiä ja luotettavia. Varaa aika lähimmältä Autoasi-korjaamolta, autamme sinua valitsemaan autollesi sopivat tuotteet!

 

Korjaamon akkulaturi virtalähdetoiminnolla

Vaativaan korjaamokäyttöön sopiva korjaamolaturi toimii myös virtalähteenä. Laturissa on kaikki tärkeimmät toiminnot korjaamon päivittäiseen työhön, ja se on varustettu kolmen metrin latauskaapelilla, seinäkiinnikkeellä ja kumipäällysteisellä ripustuskoukulla.

DEFA WorkShopCharger 35A korjaamolaturi perustuu uusimpaan switchmode-teknologiaan, ja on latauspiiriltään galvaanisesti erotettu. Laturi edustaa alansa viimeisintä tekniikkaa ja takaa akkujen parhaan mahdollisen käyttöiän. Laturi soveltuu noin 600 Ah akkukokoon asti ja laturin voi jättää akkuun liitetyksi rajoittamattomaksi ajaksi. Laturi voi olla akkuun kytkettynä enintään 30 A rinnakkaiskuorman kanssa ilman että lataustoiminto keskeytyy. Latausjännite on lämpötilakompensoitu ulkoisella anturilla.

Soveltuvuus eri akkutyypeille: Kaikki 12 V lyijyhappoakut (WET, MF, Ca/Ca, AGM, EFB ja hyytelö) ja Start-Stop -akut. Soveltuu akuille, joiden kapasiteetti on 30-600 Ah.

 

Helppokäyttöinen akkulaturi kevyeen käyttöön. Sopii niin autoon, veneeseen, moottoripyörään, mönkijään kuin ammattilaiskäyttöönkin.

Kevyempään käyttöön suosittelemme palkittua DEFA SmartCharge 8A -laturia, joka sopii parhaiten 12V lyijyhappoakkujen ylläpitolataukseen. SmartCharge -laturi tunnistaa automaattisesti akun varaustason, koon ja lämpötilaolosuhteet optimoiden latausvirran ja -jännitteen. Kun akku on ladattu, johtosarja kelataan akkulaturin ympärille, hauenleuat kiinnitetään kiinnikkeisiinsä ja verkkojohtopistoke omaan syvennykseensä. Laturi on täysin suojattu väärää napaisuutta, kipinöintiä ja oikosulkua vastaan. Automaattisesti säädetty latauskäyrä optimoi latauksen ja suojaa akkua. SmartCharge -tuoteperheen akkulaturi on valittu muun muassa parhaimmaksi auton akkulaturiksi (Moottori-lehti) sekä parhaimmaksi veneakkulaturiksi (KM, Båtmagasinet).