Diagno Finland Oy aloittaa korkeajänniteakkujen diagnosoinnin sähköajoneuvoille ja lataushybrideille yhteistyössä AVILOO:n kanssa

17.10.2022

Autoalan asiantuntijapalveluita autokorjaamoille, katsastusasemille ja autoalan oppilaitoksille tarjoava Diagno Finland Oy on tuonut markkinoille yhteistyössä itävaltalaisen AVILOO:n kanssa helposti suoritettavan kuntotarkastuksen sähköajoneuvojen ja lataushybridien korkeajänniteakuille. TÜV-sertifioitu akkutesti kiinnostaa sähköajoneuvojen ja lataushybridien omistajia, jotka haluavat kartoittaa ajoneuvon korkeajänniteakun kunnon. Testi sopii erinomaisesti myös käytetyn sähköajoneuvon tai lataushybridin hankintaa tai vaihtoa harkitsevalle – myynti- ja ostotilanteessa akun todellisen tilan selvittäminen on tärkeä tieto.

Akkutesti kertoo tarkasti akun todellisen kapasiteetin

Korkeajänniteakun diagnoosi suoritetaan AVILOO-testilaitteella, joka kytketään ajoneuvon diagnoosipistokkeeseen. AVILOO-testilaite lukee ja tallentaa ajon aikana korkeajänniteakun olosuhdetietoja, kuten muun muassa jännitteitä, virtoja, lämpötiloja sekä useita muita parametrejä. Nämä parametrit lähetetään AVILOO:lle analysoitavaksi. Analyysin pohjalta saadaan akkusertifikaatti, josta selviää korkeajänniteakun jäljellä oleva kapasiteetti ja testatun ajoneuvon täyden latauksen kantama verrattuna vastaavaan uuteen ajoneuvoon.

AVILOO-akkutestin on kehittänyt itävaltalainen sähköajoneuvojen ja lataushybridien akkudiagnostiikan asiantuntija AVILOO GmbH. Yli 30 asiantuntijan ryhmä on kehittänyt ainutlaatuisen teknologian korkeajänniteakkujen testaamiseksi, mikä mahdollistaa täysin uudenlaisen tavan saada tietoa akun tilasta.

Korkeajänniteakut ovat kemiallisen energian varastoja. Kuormituksen vuoksi akun ikääntyminen on luonnollista, ja tästä syystä akut menettävät kapasiteettiaan ajan saatossa. ”Nopeampaan korkeajänniteakun ikääntymiseen vaikuttaa ajokäyttäytyminen ja lataussyklit. Lataaminen pikalatureilla ja ajaminen kovemmalla kuormituksella kuluttaa korkeajänniteakkua enemmän”, korostaa AVILOO:n perustaja ja teknologiajohtaja Nikolaus Mayerhofer.

e-Expert tarjoaa akkutestauspalvelua ensimmäisenä Suomessa

AVILOO-akkutestiä tarjotaan sähköautoilijoille ja autoliikkeille e-Expert-korjaamoketjun kautta. e-Expert-korjaamot palvelevat sähkö- ja hybridiautojen omistajia ammattitaidolla merkistä riippumatta. Jokaisella erikoistuneella e-Expert-korjaamolla on sähköajoneuvotekniikkaan koulutettu henkilöstö ja ajantasainen korjaamovarustus. e-Expert-korjaamot on koulutettu myös korkeajänniteakkujen korjauksiin. Määräaikaishuollot ja korjaukset tehdään autonvalmistajan ohjeiden mukaisesti, jolloin myös ajoneuvon mahdollinen tehdastakuu säilyy. ”e-Expert-korjaamot ovat luonteva partneriverkosto AVILOO-akkutestin tarjoamiseen sähköautoilijoille ja autoliikkeille. Sähkö- ja hybridiautoilija saa e-Expert-korjaamolta ammattitaitoista palvelua akkutestin suorittamiseen ja apua tulosten tulkitsemiseen tai mahdollisiin jatkotoimiin”, toteaa Juha Seppälä, Diagno Finland Oy:n toimitusjohtaja.

AVILOO-akkutestiä tarjoavat e-Expert-korjaamot löydät osoitteesta www.e-expert.fi

YHTEYSTIEDOT
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Juha Seppälä, toimitusjohtaja
puh: 010 569 4491 / juha.seppala@orum.fi
Diagno Finland Oy
www.diagno.fi

Diagno Finland Oy on johtava valtakunnallinen toimija korjaamolaitteissa ja korjaamopalveluissa. Diagno toimii e-Expert-konseptin koordinoijana ja kehittäjänä, sekä tarjoaa e-Expert-korjaamoille jatkuvaa koulutusta. Diagnolla on käynnissä myös tutkimushanke sähköautojen akkujen elinkaaren jatkamiselle. Tutkimuksessa selvitetään akkujen uusiokäytön mahdollistamista joko varaosina tai korjattuina akkuina. Samalla tutkitaan mahdollisuuksia akun elinkaareen pidentämiseen käytönaikaisen mittausdatan avulla.