Kohti parempaa liikenneturvallisuutta

18.09.2017

Syyskuussa torstaina 21.9.2017 vietetään koko Euroopan laajuista liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtäävää kampanjapäivää. Kampanjan tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ajoneuvon kuljettajien asenteisiin ja tietoisuuteen vaikuttamalla. Kampanjan pitkän aikavälin tavoite on mitattavasti vähentää kuolemien ja vakavien onnettomuuksien määrää kaikkialla Euroopan teillä.

Kampanjan englanninkielinen nimi on European Day Without A Road Death.  Twitterissä ja sosiaalisessa mediassa jaetaan kampanjaan liittyviä päivityksiä tunnuksella #projectEDWARD. Suomessa esimerkiksi poliisi järjestää liikenteen 18. – 20.9. tehovalvontaa keskittyen muun muassa turvavöiden ja auton valojen käyttöön, suojatieturvallisuuteen, matkapuhelimien käyttöön ajaessa sekä autoilijoiden tarkkaavaisuuteen liikenteessä. Tehovalvonta liittyy luontevasti torstaina 21.9. järjestettävään koko Euroopan laajuiseen Liikennekuolemattomuus-päivään.

Örum parantaa osaltaan liikenneturvallisuutta tuoden markkinoille laadukkaita ja luotettavia autonosia ja varaosia, jotka täyttävät autovalmistajien asettavat laatuvaatimukset. Örum vaikuttaa omilla toimillaan liikenneturvallisuuteen lisäämällä muun muassa autoalan ammattilaisten tietoisuutta laadun merkityksestä turvallisuuden näkökulmasta.

Tehdään yhdessä liikenteestä turvallisempaa!

Jokainen autoilija voi osaltaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen. Haastamme kaikki työntekijämme ja kumppanimme allekirjoittamaan lupauksen parantaa omalta osaltaan liikenneturvallisuutta ja allekirjoittamaan lupauksen osoitteessa www.projectedward.eu/pledge. Allekirjoittamalla ei sitoudu mihinkään muuhun kuin työstämään niitä asioita, jotka pystyy omalla kohdallaan tekemään paremmin ja aktiivisemmin liikenneturvallisuuden hyväksi.


Tässä alla on vapaa käännös englanninkielisen sivuston lupauksista, jotka voi käydä allekirjoittamassa.

Lupaan toimia tieliikenteen turvallisuuden puolesta seuraavasti

 • Muistutan perhettäni, ystäviäni ja kollegoitani olemaan varovaisia liikenteessä.
  Varmistan, että autoni valot toimivat ja käytän niitä tuomaan parempaa näkyvyyttä ja turvallisuutta liikenteessä.
 • Ajan niin turvallisesti kuin pystyn. Noudatan ohjeita ja lakia niin autolla, moottoripyörällä kuin polkupyörällä ajaessani.
 • Olen valpas ja otan huomioon muiden tielläliikkujen, kuten jalankulkijat, pyöräilijät, lapset, vanhukset ja hevosratsukot, tarpeet.
 • Noudatan nopeusrajoituksia niin lain kuin turvallisuuden huomioiden.
 • Seuraan ja noudatan annettuja rengasmääräyksiä (esim. renkaiden kunto, talvirengasmääräykset).
 • Noudatan erityistä varovaisuutta kun ajan koulujen lähellä ja paikoissa joissa on paljon lapsia.
 • En koskaan aja alkoholin, lääkkeiden tai huumeiden vaikutuksen alaisena, sillä ne voivat vaikuttaa heikentävästi ajokykyyn.
 • Ajaessani seuraan mahdollisuuksien mukaan liikennettä etenkin edessäpäin ja huolehdin riittävästä turvavälistä seuraavaan autoon.
 • Käytän aina turvavyötä ja varmistan että kyydissäni olevilla on turvavyö käytössä.
 • En käytä matkapuhelinta ajaessani.
 • Pidän huolen että huomioni säilyy ajamisessa, eikä harhaile muihin asioihin autossa, auton ulkopuolella tai omassa mielessäni.
 • Toimin hyvänä esimerkkinä kanssamatkustajilleni ajaen rauhallisesti ja turvallisesti.

 

Lisätietoja kampanjasta löytyy mm.

Alkuperäinen englanninkielinen kampanjasivusto: www.projectedward.eu.

Suomen poliisin tiedote >>

Tuulilasi-lehden uutinen >>