Örum möi Turvatan ruotsalaiselle Abrandolle

01.09.2021

Konserni fokusoi jatkossa puhtaasti moottoriajoneuvojen varaosiin ja palveluihin

Örum Oy Ab on 1.9.2021 myynyt palo- ja pelastusliiketoimintaan keskittyvän Turvata Oy Ab:n koko osakekannan ruotsalaiselle Abrando Ab:lle. Abrando Ab tunnetaan parhaiten tytäryhtiönsä Dafon kautta, joka on yksi johtavista pohjoismaisista palo- ja pelastusalan toimijoista. Vuonna 1919 perustettu Dafo on Örumin lailla perheyritys, jonka toimitusjohtajana kolmannessa polvessa toimii Thomas Sparring, jolle Turvatan toimitusjohtaja Mika Nilsson jatkossa raportoi.

Dafo-konsernin liikevaihto 2020 oli 70 miljoonaa euroa, ja sillä on Turvatan ostamisen jälkeen 260 työntekijää. Konsernin pääkonttori on Tukholmassa. Turvatan liikevaihto 2020 oli 4,2 miljoonaa euroa, ja yrityskaupan mukana vanhoina työntekijöinä Dafo-konserniin siirtyi 13 henkilöä. Turvata Oy Ab jatkaa toimintaansa Suomessa, ja se jatkaa myös Örum Oy Ab:n tukipalveluiden käyttöä, joten talous, ICT ja HR-toiminnot ostetaan palveluina kuten ennenkin.

Örum Oy Ab:n toimitusjohtaja Anu Ora:
”Örum-konsernin strategisena tavoitteena on tarjota laadukkaita varaosia ja korjaamopalveluita moottoriajoneuvosegmentille. Osana tätä kehityskulkua olemme etsineet osaavaa ja ammattitaitoista toimijaa ottamaan vastuuta palo- ja pelastussegmentissä toimivan Turvata Oy Ab:n strategisesta kehittämisestä. Olen vakuuttunut, että Turvata voi osana Dafo-konsernin ydinliiketoimintaa kehittyä ja laajentaa toimintaansa Suomessa.”

Turvata Oy Ab:n toimitusjohtaja Mika Nilsson:
“Dafo on vahva pohjoismainen palo- ja pelastussegmentin toimija, jonka kanssa Turvata on tehnyt yhteistyötä jo pitkään. Tämän osakekaupan myötä Turvata pääsee yhdessä Dafo-konsernin yritysten kanssa hakemaan synergiaa liiketoiminnan eri osa-alueilta. Uskon, että voimme yhteistyössä luoda uusia kasvumahdollisuuksia, joka tulee hyödyttämään sekä asiakkaitamme että henkilöstöä.”

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT:

Anu Ora
toimitusjohtaja, Örum Oy Ab
010 569 4492
anu.ora@orum.fi

Mika Nilsson
toimitusjohtaja, Turvata Oy Ab
010 569 4716
mika.nilsson@turvata.fi

Örum on palvellut jo lähes 100 vuoden ajan vankalla ammattitaidolla vapaita jälkimarkkinoita auton varaosissa – ja nyt myös korjaamopalveluissa. Örumin edustamia tuotteita myyvät hyvin varustetut auto- ja varaosaliikkeet ympäri Suomen. Hyötyajoneuvojen osalta tärkeitä asiakasryhmiä ovat myös kotimainen perävaunu- ja muu ajoneuvoteollisuus. Kuluttaja-asiakkaita palvelevat kaikissa autohuoltoasioissa Autoasi- ja Autonomi-korjaamot kautta maan. Örum Groupiin kuuluvat Suomessa toimivat Diagno Finland Oy ja Pohjolan Laitehuolto Oy, sekä Virossa toimiva Mercantile AS.