Örum onnittelee 100-vuotiasta Suomea!

04.12.2017

Suomen virallista kansallista itsenäisyyden 100-vuotisjuhlapäivää vietetään 6.12.2017. Juhlallisuuksia ja juhlavuotta on nostettu esille koko juhlavuoden ajan. Itsenäisyys vaati Suomelta suuria uhrauksia ja siksi juhlapäiväämme kuuluu myös vakavampi puoli, sotien ja kaatuneiden muisteleminen sekä sotaveteraanien kunnioittaminen.

Suomi 100 – Örum 95 vuotta

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on myös Örumille merkittävä virstanpylväs, hetki jolloin on hyvä pysähtyä katsomaan menneisyyteen.

Örumin tarina alkoi pian Suomen itsenäistymisen jälkeen vuonna 1923, kun Svend Örum perusti Helsinkiin varasosaliikkeen. Sodasta toipuvassa Suomessa autokanta kasvoi vauhdilla. Yritys kasvoi nopeasti ja sen valikoima keskittyi yhä enemmän autojen varaosiin.

1930-luvun valuuttakriisistä Örum selvisi pienin tappioin. 1940-luvulla sodat ajoivat Örumin evakkoon Helsingin ulkopuolelle. Suurin osa varaosista, joita saatiin tuotua maahan, toimitettiin Suomen puolustusvoimille. Rauhan koitettua alkoi jälleenrakennus ja kasvu. 1970-luvun öljykriisi ja Suomen Pankin asettamat talouspakotteet maahantuojille aiheuttivat pahan kriisin, josta kuitenkin selvittiin toimintojen saneerauksella.

1979 Örum muutti Espoon Juvanmalmille rakennettuun uuteen kiinteistöön, jota on sittemmin laajennettu useaan otteeseen toiminnan kasvaessa. Myös Örumin toimipaikkaverkosto on kasvanut vuosien saatossa valtakunnalliseksi.

2000-luvun haasteena ja mahdollisuutena ovat muun muassa globalisaatio, autojen ja toimintaympäristön digitalisaatio. Kuluvana vuonna 2017, kun Suomi täyttää pyöreät sata vuotta, Örum täyttää 95 vuotta.

Sinivalkoinen hetki 5.12. tiistaina klo 14

Suomen valtioneuvoston juhlaorganisaatio kehottaa meitä kaikkia juhlistamaan juhlavuotta virallisen juhlapäivän aattona tiistaina 5.12.2017 klo 14. – Juokaamme juhlakahvit pahvimukista työpaikan kahvihuoneessa tai posliinikupeista salongissa – tärkeintä, että kokoonnutaan yhteen sinivalkoisissa tunnelmissa, neuvotaan valtioneuvostosta. ”Toivomme, että kaikki omissa yhteisöissään käyttäisivät tuon hetken juodakseen juhlakahvit. Hetki on osa arkipäivää ja moni on vielä työpaikallaan tai koulussaan ennen kuin siirrytään itsenäisyyspäivän viettoon useimmiten perheen pariin”, kehoittaa Suomi 100 -organisaation viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä.

Hyvää itsenäisyyspäivää!