Örum ratkomassa autoalan haasteita: Autoasi Akatemia yhdistää oppilaitokset, korjaamot ja alan kovimmat asiantuntijat

01.03.2023

Örumilla, Diagno Finland Oy:llä ja Omnialla alan kouluttajana on yhteinen tahto onnistua tukemaan korjaamoita massiivisen murroksen ja autoalan haasteiden keskellä. Ainutlaatuinen yhteistyö varmistaa, että tulevat mekaanikot ovat valmiita muutokseen ja korjaamoille saadaan ammattitaitoisia osaajia vastaamaan nykyautojen tarpeisiin.

Autokorjaamot ovat haasteissa selvitäkseen alan historian suurimmasta muutoksesta. Korjaamoalan ammattilaiset tarvitsevat täysin uudenlaista osaamista ja valmiutta mukautua muutokseen. Tuomalla yhteen alan oppilaitokset sekä opiskelijat, korjaamojen vahvan käytännön kokemuksen ja alan kovimpien asiantuntijoiden osaamisen, luodaan puitteet ainutlaatuiselle yhteistyölle ja koulutetaan yhä valmiimpia osaajia autoalalle.

Örumin ja Omnian yhteistyösopimus avasi Autoasi Akatemian Espoon Suomenojalle – työssäoppimisympäristö tukee tulevaisuuden osaajien kehittymistä

Yhteistyö polkaistiin käyntiin loppuvuodesta 2022, kun Örum ja Omnia solmivat yhteistyösopimuksen, joka yhdistää autoalan tulevaisuuden osaajat, autokorjaamojen vahvan käytännön kokemuksen sekä alan asiantuntijoiden korkean tason osaamisen. Tammikuussa 2023 avattiin Espoon Suomenojalle ensimmäinen Autoasi Akatemia. Örumin korjaamoketju Autoasi tuottaa Suomenojalle korjaamon kaltaisen aidon oppimisympäristön, joka simuloi tavallisen korjaamon toimintaa. Autoasi Akatemiassa voidaan huoltaa ja korjata kaikkia nykyaikaisia autoja. Akatemian tueksi saadaan e-Expertin ja Diagnon asiantuntijoiden huippuosaaminen sekä tekninen tuki ja Akatemiassa on erinomaiset valmiudet sähkö- ja hybridiautojen korjauksiin e-Expert-koulutuspolun avulla. Autoasi Akatemian opiskelijat ja ohjaajat saavat käyttöönsä Diagnon koulutustarjonnan sekä yksilölliset koulutukset, ja lisäksi kaikille Akatemian opiskelijoille pyritään järjestämään työssäoppimisympäristöt alueen Autonomi-, Autoasi-, Bosch Car Service tai e-Expert-korjaamoista.

Tavoitteena on, että yhteistyön ja ainutlaatuisen oppimisympäristön, alan huippuasiantuntijoiden tuen sekä käytännön tekemisen kautta tulevat mekaanikot saavat kokemusta, joka valmistaa heidät työelämän nykyhaasteisiin. Samalla vastataan korjaamojen kasvavaan muutospaineeseen, kun työelämään saadaan uusia osaajia, joilla on erinomaiset valmiudet toimia muuttuneessa korjaamoympäristössä ja vastata asiakkaan tarpeisiin yhä paremmin.

Lisätietoja:
Veli Waaramäki
kehitysjohtaja, Örum Oy Ab
veli.waaramaki@orum.fi / 050 035 3002


Örum Oy Ab on merkittävimpiä moottoriajoneuvojen varaosien ja lisävarusteiden kokonaispalvelun tuottajia Suomessa ja alan kiistaton edelläkävijä, sekä toimii korjaamoalalla kuluttajillekin tutuilla Autoasi- ja Autonomi-korjaamokonsepteilla. Örum-konseriin kuuluva Diagno Finland Oy on johtava valtakunnallinen toimija korjaamolaitteissa ja korjaamopalveluissa. Diagno toimii e-Expert-konseptin koordinoijana ja kehittäjänä, sekä tarjoaa e-Expert-korjaamoille jatkuvaa koulutusta.