Örumin Valovoima 2017 -kiertue loka-marraskuussa

23.10.2017

Valovoima 2107 -kiertueen paikkakunnat ovat Lappeenranta, Joensuu, Toivola/Kuopio, Raahe, Rovaniemi. Oulu, Seinäjoki, Tampere, Vantaa, Espoo.

Uusimmat  valotekniikan uutuudet ja työvalot näyttävästi esillä loka-marraskuussa Örumin raskaan osaston Valovoima -kiertueella. Tuotemerkeistä mukana ovat muun muassa RIGID INDUSTRIES LED LIGHTNING, STAR WARNING SYSTEMS ja HELLA. Uudet TA2-hyväksytyt majakkapaneelit, uusinta tekniikkaa edustavat lisäkaukovalot sekä innovatiivisimmat työvalot ovat mukana kiertueella. Kiertueella pääsee testaamaan ja tutustumaan monipuoliseen valikoimaamme ja erilaisiin valoratkaisuihin. Asiantuntijamme ovat paikalla ratkaisemassa, mitkä valot ovat parhaat asiakkaidemme hyvinkin vaihteleviin tarpeisiin ja erilaisiin ajoneuvoihin.

Valovoimakiertueen paikkakunnat ja aikataulut

ti 24.10.2017 Lappeenranta, Fimyson Oy, Yläniitynkatu 8
ke 25.10.2017 Joensuu, MTP Hydrauliikka Oy, Aspitie 13
to 26.10.2017 Toivala/Kuopio, Veho Toivala/Kuopio, Takojantie 24
pe 27.10.2017 Raahe, A. Kotila Oy, Valjaskatu 2
ma 30.10.2017 Rovaniemi, Suomen Erikoistekniikka, Teollisuustie 17
ti 31.10.2017 Oulu, VAK & Kone Pistemaa, Oritkarintie 1
ke 1.11.2017 Seinäjoki, Silver Way Oy / Jussinmäki.net, Pohjankaari 4
to 2.11.2017 Tampere, Örum Tukku, Pöytäsarankatu 5
ma 6.11.2017 Vantaa, Veho Trucks, Ansakuja 3
ke 8.11.2017 Espoo, Veho Trucks, Lommilanrinne 3

Valoshow alkaa iltapäivästä ja tarkemmat aikataulut saa tapahtuman isäntinä toimivilta tahoilta.

Lataa kiertue-esite: Valovoima 2017 -esite 1017.pdf

 

LED-tekniikka kehittyy

Valotekniikan kehitys jatkuu ja valinnan varaa löytyy paljon. Örumin hyötyajoneuvojen Tapani Arokoski linjaa valaistuksen merkitystä seuraavasti: ”Valaistuksen merkitys on paljon muutakin kuin pelkästään lumeneja ja watteja. LED-tekniikka kehittyy todella nopeasti ja innovatiivisia ratkaisuja löytyy yhä useampaan tarkoitukseen. LED-valojen valintaa määrittelee eniten käyttötarkoitus, valon laatu ja tekniikka. Reflektoivat pinnat, vikavirtasuojaukset, tärinän ja sään suoja, optimaalinen virrankulutus sekä linssi- ja valotekniikka tekevät laadukkaasta valosta sen mitä se on. Tämä kaikki on äärimmäisen kovan työn takana.”

Enemmän valaisua, vähemmän häikäisyä

Markkinoilla seurataan useimmiten vain pelkkien wattien ja lumenien määriä. Käytännössä tämä on aiheuttanut sen, että esimerkiksi työmaat ovat täynnä häikäiseviä ja häiritseviä valoja, jotka saattavat pahimmillaan jopa vaarantaa työturvallisuutta. Hellalla on laaja kokemus ajoneuvojen valotekniikasta ja valojen suuntaamisesta ja tätä tietotaitoa he ovat alkaneet hyödyntämään nyt myös työvaloissa. Hellan kehittämä RokLume-mallisto on yhä pioneeri häikäisemättömissä työvaloissa ja siihenkin voi tutustua Valovoima-kiertueella.

RIGIDin lisäkaukovalot sekä työvalot

Syksyn kuumimpia uutuuksia ovat RIGIDin lisäkaukovalot sekä työvalot. Esimerkiksi RIGIDin Side Shooter (26111RIGID) on 120 astetta valaiseva työvalo, jossa yhdistyy sekä ympärisäteilevä että SPOT-tekniikka. Valolla on lukematon määrä optimaalisia käyttötarkoituksia ja sen lisäksi malli on lähes särkymätön. RIGID Industries on alkuperäinen lightbar-tekniikan keksijä ja kehityksen kiistaton pioneeri, mistä heillä on näyttönä muun muassa lukematon määrä patentteja.

Uudet TA2-majakkavalot päiväkäyttöön

Uudet TA2-luokitetut majakat ovat tyyppihyväksyttyjä myös päiväkäytössä. ”Usein esimerkiksi tietyömailla tai satamissa näkee ajoneuvoissa ihan hyvin majakoita ja hätävilkkuja, mutta ne eivät näy päiväsaikaan lainkaan saatika sitten varoita ympärillä työskenteleviä olemassaolostaan. Nämä majakat ovat laillisia ja hyväksyttyjä kuitenkin, mutta niillä on vain TA1-luokitus. Eli yöaikaan se valaisee sopivalla tehokkuudella. Liian tehokas majakka taas on häiritsevän kirkas. TA2-majakoissa on joko automaattinen tunnistin tai manuaalinen kytkin vaihtamaan yö- ja päiväasentojen välillä,” Arokoski avaa ilmiötä. Star Warning systemsin majakkapaneelit sekä HELLAn K-LED 2.0 -majakka ovat kiertueella mukana.


HELLA ZeroGlare (kuvassa oikealla) edustaa uusinta optista tekniikkaa: häikäisemätön valaisu on tehokas ja miellyttävä käytössä ja lisäksi parantaa työturvallisuutta. Hella ZeroGlare mahdollistaa häikäisemättömän valokeilan. ZeroGlare-työvalot eivät häikäise muita alueella työskenteleviä.