Knorr-Bremsen tuotteet ja innovatiiviset järjestelmät valikoimissamme

14.12.2018

Knorr-Bremse – alan johtava ensiasennusvalmistaja ja toimittaja

Järjestelmät

Knorr-Bremsen kattava tekninen osaaminen perustuu vuosikymmenien aikana saatuun laajaan kokemukseen jarruteknologiassa ja Knorr-Bremsen maailmanlaajuisiin innovaatioihin neljän pääteknologian, pneumatiikan, mekaniikan, elektroniikan ja kompleksien valvontajärjestelmien, alueella. Ajankohtaiset kehitystyökalut, simulointimenetelmät sekä intensiivinen ja tavoitteesta tinkimätön koestus takaavat erittäin kestävät ja kovimmissakin olosuhteissa turvallisesti ja luotettavasti toimivat järjestelmät.

Pneumatiikka

Paineilma on kaikkein tärkein väliaine kaikissa hyötyajoneuvojen jarrujärjestelmissä. Kompressorin tuottama paineilma johdetaan ilmankuivaimen ja monipiirisuojaventtiilin kautta paineilmasäiliöön, missä sitä varastoidaan. Kun ajoneuvoa jarrutetaan tai ajoneuvon kuorma muuttuu, paineilmaa johdetaan ohjausventtiilien tai modulien kautta jarrusylintereihin tai ilmajousitusjärjestelmään jopa yli 10 bar:in paineella.

Mekaniikka

Todellinen jarrutusvaikutus saavutetaan mekaanisesti. Knorr-Bremsen valmistamat alle 50 kg painavat levyjarrut voivat nykyisin tuottaa 300 kN:n puristusvoiman ja 900 kW:n hidastuvuuden. Tämän teknologian edut ovat johtaneet sen lisääntyvään käyttöön kuorma-autoissa, perävaunun vetoautoissa, linja-autoissa ja perävaunuissa.

Elektroniikka

Monilla alueilla elektroniset järjestelmät ovat korvanneet pneumaattiset järjestelmät jarrujen ja jousituksen ohjauksessa nykyaikaisissa hyötyajoneuvoissa. Elektroniset ohjausjärjestelmät voivat lähettää millisekunneissa toimintamääräyksiä järjestelmän venttiileihin ja moduuleihin. Tämä mahdollistaa ajoneuvon hallinnan tai jarrutustapahtuman sovittamisen eteen tuleviin tilanteisiin lähes viiveettömästi ‒ mahdollistaen huomattavasti paremman ajoneuvon vakauden, jarrujen ohjauksen, kuljettajan mukavuuden ja ennen kaikkea, liikenneturvallisuuden.

Kompleksiset valvontajärjestelmät

Knorr-Bremsellä on yli 100 vuoden kokemus kompleksisten, pneumaattisten valvontajärjestelmien säädössä. Näitä järjestelmiä hyödynnetään yhä enemmän myös jarru- ja jousitusjärjestelmien ulkopuolella, kuten esim. voimansiirrossa.

Knorr-Bremse ‒ visio ja historia

Knorr-Bremse konserni, jonka pääkonttori sijaitsee Münchenissä, on maailman johtava rautatie- ja hyötyajoneuvojen jarrutusjärjestelmien valmistaja. Knorr-Bremsellä on ollut jo yli 110 vuoden ajan keskeinen rooli teknologisena vauhdittajana modernien jarrujärjestelmien kehityksessä, tuotannossa, jakelussa ja huollossa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 6,24 miljardia euroa ja se työllisti maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää.

Kiskokulkuajoneuvojärjestelmien liiketoiminta-alueella perinteinen yritys varustaa kehittyneillä tuotteillaan lähiliikenteen, kuten metrojen ja raitiovaunujen ajoneuvoja, mutta myös tavarajunia, vetureita sekä henkilöliikenteen ja korkean nopeuden junia. Näihin tuotteisiin kuuluvat jarrujärjestelmien lisäksi älykkäät vaunuun astumisjärjestelmät, ilmastointijärjestelmät, energianhuoltojärjestelmät, säätökomponentit ja tuulilasinpyyhkijät, laituriovet, kitkamateriaali sekä kuljettajan avustusjärjestelmät. Knorr-Bremse tarjoaa myös ajosimulaattoreita ja e-oppimisjärjestelmiä optimaaliseen junan miehistön koulutukseen.

Toimialayksikkö Commercial Vehicle Systems (hyötyajoneuvojärjestelmät) tarjoaa asiakkailleen kuorma-autojen, perävaunujen ja maatalouskoneiden jarrutusjärjestelmiä. Alustajärjestelmissä Knorr-Bremse on johtava sekä elektronisessa ohjauksessa ja kuljettajaa avustavissa järjestelmissä että myös ilmastoinnissa. Muita tuotekenttiä ovat voimansiirtoon liitetyt järjestelmät sekä vääntövärähtelyvaimentimet dieselmoottoreille.

Knorr-Bremse antaa kaikilla tuotteillaan merkittävän panoksensa turvalliselle liikkumiselle rautateillä ja maanteillä ympäri maailmaa.

Örum Hyötyajoneuvo -tiimi palveluksessasi

Kysy lisää Knorr-Bremse-tuotteisiin liittyen viralliselta maahantuojalta Örumilta. Örum HYA-tiimin asiakaspalvelu palvelee arkisin virka-aikaan puhelinnumerossa 010 596 4466 ja sähköpostitse osoitteessa raskas@orum.fi. ÖRUMNET-tilausjärjestelmä palvelee asiakkaitamme 24/7 eli kaikkina vuorokauden aikoina.

Artikkelin kuvat: Knorr-Bremse 

Muut Örumin HYA-tuotteet >>